Gyermeki lélekkel kívánni...

Gondolkoztatok már azon miért teljesültek álmaink gyermekként?!

Mert ártatlan, félelemtől mentes szívvel és lélekkel kívántunk. Nem féltünk, hogy mi lesz ha nem kapjuk meg, hisz esténként tündérmeséket olvastak nekünk, később már mi olvastuk és ott a hercegnő mindig megkapja amire vágyik. Az álomkastélyt, a szőke herceget, a gazdagságot egy szóval MINDENT!

Gyermekként nem féltünk semmitől, hisz szüleink fogták a kezünk és még egy-egy csínytevés után is ott voltak, hogy "megmentsenek", kihúzzanak minket a kalamajkából. 

Nem kellett aggódni a holnap miatt, nem kellett félni a bukástól, csak őszintén hinni, hogy megkapjuk azt a babát a Jézuskától! És karácsonykor ott is volt a fa alatt. Miért?! Mert tiszta szívvel, őszinte gyermeki hittel, félelmek nélkül kértük és hittük, hogy meg is kaphatjuk!

Hittünk a csodákban!

Úgy gondolom ezt a gyermeki énünket kell újra megtalálnunk és becsempészni a mindennapokba.

Merjük félelem nélkül, őszintén, tiszta szívből kérni amire vágyunk és nem lesz más lehetősége az életnek, mint megadni nekünk!

Nem egyszerű, mert nem az! Már nem vagyunk gyerekek és nagyon sokan feladták, hogy őszintén higgyenek a csodákban. Pedig csodák igenis vannak! Ott van a csoda minden ártatlan gyermek tekintetében. Csodák léteznek csak a mindennapi mókuskerék kiölte belőlünk, mert minden egyes nap aggódunk a munkánkért, a családunkért, a szeretteinkért. 

Csak próbáljunk meg egy napig nem aggódni, nem a rossz dolgokra összpontosítani. Csak egy napig élvezzük az életet, vegyük észre az apró szépségeket a napunkban... A napsütést, a madarak csicsergését, a ránk mosolygó pénztárost a boltban... Kis apróságok, melyekkel naponta találkozunk, de vélt vagy valós gondjaink miatt ezeket észre sem vesszük! Pedig minél több ilyen pillanatot sikerül elkapnunk, legalább ennyi csodás dolgot be is fogunk vonzani életünkbe! 

És mi ez ha nem csoda?!