Az ünnepek ünnepe

Közeledik az ünnepek ünnepe. Karácsony!

December elején minden város fényárban úszik, az üzletek ünneplőbe öltöznek. Szomorú, hogy az évek során ez az ünnep elvesztette kissé „varázsát”. Értem ezalatt, hogy ebben az anyagias világban mindenki arra helyezi a hangsúlyt, hogy drága ajándékokat vegyen, az üzletek áruhitellel kecsegtetnek és az emberek pedig még bele is ugranak ezekbe.

Pedig ez az ünnep nem erről kell, hogy szóljon. Ez a szeretet, a megbocsátás ünnepe kellene, hogy legyen.

Épp ezért nem kell méregdrága ajándékokkal elhalmoznunk egymást, nem kell adósságba vernünk magunkat, csupán csak legyünk szeretteinkkel, üljünk békességben a szépen feldíszített fa alatt és szeressük egymást. A mai rohanó világban, mikor minden az okos telefonokról, és a különböző high-tech kütyükről szól, megfeledkezünk a legfontosabbról, hogy leüljünk, lelassuljunk és eltöltsünk egy estét családunkkal, szeretteinkkel, elfogyasszunk együtt egy kellemes vacsorát és beszélgessünk telefonok, tabletek nélkül. Nekem ez a karácsony. Nem a drága ajándékok.

Mindemellett az ünnep remek alkalom a hitre.

Én hiszem, hogy léteznek karácsonyi csodák! Miért ne léteznének?! A karácsony a legmegfelelőbb nap a csodákra, hisz minden ünnepi díszbe öltözik! Nincs még egy ilyen ünnep, mikor fényárba öltöznek metropoliszok, üzletek, utcák. Miért nem öltöztethetnénk ünneplőbe és fényárba szívünket, hogy higgyünk és utat engedjünk a csodáknak.

A karácsony a csodák ideje! Higgyen hát mindenki benne és megérkezik!

Karácsonykor az ember mindig hisz egy kissé a csodában, nemcsak te és én, hanem az egész világ, az emberiség, amint mondják, hiszen ezért van az ünnep, mert nem lehet a csoda nélkül élni.”