Jó tanácsok viharban ragadt hercegnőknek, avagy hogyan táncoljunk az esőben!

Első és legfontosabb teendőd, hogy vedd fel a gumicsizmád! Tudom, nem egy üvegcipellő, de jól jön! Hidd el nekem szükséged lesz rá! Hercegnő vagy, nem lehet vizes szépen pedikűrözött lábad! Miután kis cipőd csizmára cserélted, ne nézz hátra! Soha! Ha Hamupipőke is visszament volna a cipőjéért, soha nem lett volna belőle hercegnő!

Találj valamit amibe a vihar közepén is kapaszkodhatsz! Lehet egy dal, egy mondat, bármi ami jobb kedvre derít, mikor elfog a mélabú! Keress egy hobbit, valamit amit eddig nem csináltál, valamit ami leköt, amiben kedved leled! Ne hagyd, hogy negatív gondolataid legyőzzenek! Ha belül fáj is, te csak mosolyogj a világra! Minél jobban fáj, annál inkább mosolyogj! Próbáld ki! Mikor rossz a hangulatod mosolyogj egy percig! Egy perc alatt jobb kedved lesz! Negatív gondolataid mindig cseréld pozitívra és csak arra koncentrálj, amit szeretnél az élettől, ne arra amit nem, vagy amitől tartasz!

Ne feledd, az öröm örömöt vonz! Örülj hát mindennek aminek lehet! A napsütésnek, az esőnek, az illatoknak... Még a viharnak is, hisz az sem tarthat örökké... És igazán csini vagy gumicsizmában is! Találd meg minden rosszban a jót! Hihetetlen, de van bennük! Csak keresd meg! Minden éremnek két oldala van szokták mondani! Épp ezért tudd, hogy a rossz dolgoknak is van jó oldala csak meg kell tanulnod meglátni ezeket!

Légy hálás! Mindenért, amiért csak tudsz! Az ételért az asztalodon, a kastélyodért, a tökhintódért, tündérkeresztanyádért... Mindenért! Minden apróságért!

És persze a legfontosabb, HINNI!!!! Ezt ne felejtsd el! Hinni, hogy elvonul a vihar, hogy gumicsizmád újra az üvegcipődre cserélheted, hogy minden angyal neked és érted dolgozik, hogy a sötét felhők közül előbújik a nap és minden eddiginél jobban beragyogja életed! Hisz csodálatos vagy és mindenből a legjobb jár neked!

Javaslom, mielőtt elutaznánk Narniába, nagyon tapogassuk ki az utat. Mert a páncélos vitézünkről nagyon sokszor kiderül, hogy csak egy alufóliába csomagolt gyökér...

 

Ne feledd! Nem adhatod fel. Ez a helyzet. Ha boldog befejezést szeretnénk, nem adhatjuk fel.”