Jó tanácsok hercegeknek, avagy tévhitek hercegnőkkel kapcsolatban

Nem, nem vagyunk gyengék és nem kell minket állandóan megmenteni! Erős, határozott, öntudatos hercegkisasszonyok vagyunk, saját akarattal rendelkezünk! Néha még merészebbek és bátrabbak vagyunk, mint hercegeink! Ha meg kell minket menteni és védeni, jobb ha tudjátok az azért van, mert mi ezt akarjuk! Igen, néha tényleg védelemre és megmentésre szorulunk... Ez tény!

De vannak helyzetek amikor hagyjuk, hogy megmentsetek, hogy ezzel kicsit hízelegjünk nektek és hagyjuk, hogy érezzétek ti vagytok az erős és bátor hercegek, akik nélkül mi elvesznénk...

Nem, nem csak ti léteztek! Van saját életünk, barátaink, munkánk, nem ülünk állandóan a toronyszobában várva, hogy hazagyertek... Le tudjuk kötni magunkat amíg ti nem vagytok otthon! Szeretünk titeket, és azok a legszebb pillanatok, amiket kettesben töltünk, de ha épp elmentek a többi herceggel sörözni, nem esünk kétségbe!

Van életünk, melyben helyet csináltunk nektek!

Pontosan tudjuk mit és kit akarunk! Titeket és örökké! Happy end-et, fehér lovat, díszes hintót, Hetedhétországra szóló lagzit, gyerekeket magunk köré! Öreg korunkra egy szerető már őszülő fejű herceget, akivel kastélyunk verandáján üldögélve nézzük ahogy unokáink játszanak az udvaron! Ennyit és nem kevesebbet! Ijesztő?! Amelyik herceg ettől megijed és nem ezt akarja, az ne is próbálja meg legyőzni értünk a hétfejű sárkányt!

Nem vagyunk ostobák és nem is kell minket annak nézni!

Ha menni akarsz, mondd! Ha problémád van, mondd! Ha megcsaltál, mondd! Ha más van a képben, mondd! Bármi bánt, foglalkoztat, mondd! Ne hazudj, ne keress kifogásokat, ne tarts minket bizonytalanságban, mert mindegyiket rosszabbul viseljük, mint ha kegyetlenül őszinte vagy! Vedd fel a páncélod, végy erőt magadon és állj elénk! A sumákolást nehezebben viseljük, mint a rideg valóságot, a mellébeszélést és a hazugságokat!